En aquest apartat es publiquen els visors i aplicacions web, alguns del qual amb informació geogràfica, del Departament d'Igualtat i Feminismes i dels seus organismes adscrits.
El servei d'atenció permanent del 900 900 120 contra la violència masclista és un servei gratuït i confidencial i funciona tots els dies de l'any, durant les 24 hores del dia.
La línia posa a disposició de la persona que truca l’assessorament per part de persones professionals de l’àmbit de l’assistència social, de l’advocacia i de la psicologia, i en cas que sigui necessari, el contacte amb els serveis d’emergència.
Les visualització de les dades què es recullen en aquest servei són importants per tal d’avaluar el servei així com per visibilitzar l’abast de les violències masclistes. La transparència en l'àmbit de la administració pública suposa l'obertura dels assumptes del govern perquè la ciutadania pugui prendre part de les decisions que li afecten. Tornant-li part del poder que diposita en l'administració, perquè participi i col·labori en la construcció dels afers públics.
Actualització: Mensual.
Font: Institut Català de les Dones.
Format de les dades: HTML i altres.
Les Oficines d'informació de l'Institut Català de les Dones i els Serveis d’informació i atenció a les dones (SIAD), de titularitat municipal o comarcal, informen sobre qualsevol matèria, com ara salut, treball, habitatge, serveis socials, violències masclistes i recursos per a les dones, i, si s'escau deriven cap a les entitats i organismes més especialitzats.
La xarxa de serveis d'informació i atenció a les dones, funciona coordinadament arreu del territori, i està formada per 102 SIAD i 5 oficines d’atenció a les dones de l’ICD. Aquestes cinc oficines de l’ICD estan distribuïdes pel territori. N’hi ha una a Barcelona, a Tarragona, a Lleida, a Girona i a les Terres de l’Ebre. A totes les oficines de la xarxa de serveis s’ofereix també assessorament psicològic i jurídic.
Les dades d’aquesta visualització amb Power BI permeten tenir una visió global quantitativa que, amb tot el marge de millora que suposa el fet d’haver utilitzat per primera vegada el canal de recollida de dades HIPATIA per a tots els SIAD i oficines de l’ICD i que cada servei pugui recollir les seves dades per mitjà d’aplicatius informàtics diferents, reflecteix les principals característiques de l’atenció a les dones, el perfil de les usuàries i la distribució territorial dels serveis realitzats durant l’any 2019.
Actualització: Semestral.
Font: Institut Català de les Dones.
Format de les dades: HTML i altres.
La violència contra les dones és una violació dels drets humans i constitueix un dels principals obstacles per aconseguir una societat igualitària i plenament democràtica. El concepte i el potencial abast del feminicidi és complex, ja que engloba una sèrie de fenòmens que van des de la violència sistèmica i la impunitat, fins al "homicidi de dones pel simple fet de ser dones" (Nacions Unides, 2007). El feminicidi està conformat pel conjunt de fets violents misògins contra les dones que impliquen la violació dels seus drets humans, atempten contra la seva seguretat i posen en risc la seva vida.
La violència feminicida pot culminar en l'homicidi o en temptativa, i en altres formes de mort violenta de les nenes i les dones: accidentals, suïcidis i morts evitables derivades de la inseguretat, la desatenció i l'exclusió del desenvolupament i la democràcia . Parlem de feminicidis i assassinats, malgrat que des del punt de vista penal (sentències o en procediment judicial obert) aquests delictes siguin tipificats majoritàriament com a homicidis, perquè cal assumir la responsabilitat institucional i social en el manteniment de les estructures masclistes, patriarcals i androcèntriques que sustenten un marc ideològic i que faciliten la reproducció de la violència masclista.
Actualització: Continua.
Font: Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra.
Format de les dades: HTML i altres.