Oferta de adreçada principalment a persones interessades en adquirir de forma autònoma coneixements clau sobre igualtat en el treball.
S’ofereixen píndoles de curta durada, en suport telemàtic, sense avaluació externa, per a ser realitzades de forma individual i sense limitacions horàries.
El MOOC, "A la feina, iguals" és una píndola informativa de vint-i-cinc minuts de durada, dividida en sis vídeos, que amb un format àgil, amè i accessible, permet conèixer els principals conceptes al voltant de la igualtat entre dones i homes a l'àmbit laboral.
Es tracta d’un contingut estratègic per a introduir i assegurar uns coneixements bàsics sobre igualtat de dones i homes a la feina, adreçat a les persones treballadores i d’interès per a tota la ciutadania. A més, és un bon recurs per formar part del document d’acollida o benvinguda per a les persones de nova incorporació a les empreses i organitzacions.
Programa del MOOC (Vídeos)
- A la feina, iguals. Introducció (3:50')
- Mercat laboral. Conceptes bàsics I (3:28')
- Mercat laboral. Conceptes bàsics II (5:00')
- Assetjament sexual i per raó de sexe (4:40')
- I per què està passant tot això? (4:47')
- Empreses i organitzacions (2:37')
Aquesta càpsula auto avaluable de cinc hores de durada aporta els coneixements bàsics per poder realitzar una diagnosi social introduint la perspectiva de gènere. La persona que finalitzi amb èxit aquesta càpsula serà capaç d’identificar quins aspectes cal valorar perquè una diagnosi incorpori la perspectiva de gènere i saber en quins punts cal corregir o aprofundir anàlisis cegues al gènere per tal que deixin de ser-ho.
Aquesta càpsula compta amb un document amb un pdf interactiu i un vídeo amb un exemple pràctic. També hi ha dos documents de suport: un sobre conceptes bàsics i marc legal, i un altre que recull de guies i exemples. A més es pot aprofundir en els continguts amb la lectura de la Guia 1. La perspectiva de gènere en la diagnosi d’un projecte.
Unitats de la càpsula:
Unitat 1: El marc de referència en una diagnosi
Unitat 2: Continguts en una diagnosi
Unitat 3. Nocions bàsiques de la metodologia
Continguts:
L’objectiu d’aquesta formació auto avaluable de cinc hores de durada és presentar els continguts bàsics per poder dissenyar un projecte amb perspectiva de gènere, i fer-ho amb coherència amb les necessitats i problemàtiques detectades en la fase de diagnosi. Aconseguir introduir la perspectiva de gènere en el nostre projecte dependrà en bona part de les estratègies que apliquem per transversalitzar el gènere en cadascuna de les parts del disseny: objectius, activitats, metodologia, pressupost i comunicació.
Aquesta càpsula compta amb un document amb un pdf interactiu i un vídeo amb un exemple pràctic. També hi ha dos documents de suport: un sobre conceptes bàsics i marc legal, i un altre que recull de guies i exemples. A més es pot aprofundir en els continguts amb la lectura de la Guia 2. La perspectiva de gènere en el disseny d’un projecte.
Unitats de la càpsula:
Unitat 1. Dissenyar amb perspectiva de gènere
Unitat 2. Els objectius
Unitat 3. Les mesures
Unitat 4. La metodologia
Unitat 5. El pressupost
Unitat 6. La comunicació: ús de la llengua, imatges i canals
Continguts:
L’objectiu general d’aquesta formació auto avaluable de cinc hores de durada és donar els continguts bàsics per implementar un projecte amb perspectiva de gènere, l’hàgim tingut en compte a l’hora de dissenyar-lo o no. Així, es faciliten els elements que han de ser analitzats i corregits en aquesta fase del projecte.
Aquesta càpsula compta amb un document amb un pdf interactiu i un vídeo amb un exemple pràctic. També hi ha dos documents de suport: un sobre conceptes bàsics i marc legal, i un altre que recull de guies i exemples. A més es pot aprofundir en els continguts amb la lectura de la Guia 3. La perspectiva de gènere en la implementació d’un projecte.
Unitats de la càpsula:
Unitat 1. El moment d’implementar: un risc o una oportunitat
Unitat 2. L’equip i les dinàmiques organitzatives
Unitat 3. Les mesures en curs
Continguts:
L’objectiu general d’aquesta formació auto avaluable de cinc hores de durada és aportar els continguts bàsics per avaluar un projecte amb perspectiva de gènere. Així, es faciliten els elements que cal avaluar i idees bàsiques sobre com fer-ho, a més d’elements bàsics que cal tenir en compte pel que fa al moment d’avaluar i l’equip avaluador.
Aquesta càpsula compta amb un document amb un pdf interactiu i un vídeo amb un exemple pràctic. També hi ha dos documents de suport: un sobre conceptes bàsics i marc legal, i un altre que recull de guies i exemples. A més es pot aprofundir en els continguts amb la lectura de la Guia 4. La perspectiva de gènere en l’avaluació d’un projecte.
Unitats de la càpsula:
Unitat 1. Què és avaluar i per què cal posar-hi perspectiva de gènere
Unitat 2. Què s’ha d’avaluar
Unitat 3. Metodologia (I): Qui avalua: una qüestió clau
Unitat 4. Metodologia (II): Indicadors i evidències qualitatives
Continguts: